Go back

Agustí Ensesa escriu sobre Sota els Àngels Blanc 2016 al Diari de Girona

El passat Diumenge 4 d'Agost, l'especialista en vins i responsable de l'Escola de Tastavins del Gironès, Agustí Ensesa, va escriure al Diari de Girona un article sobre el nostre Sota els Àngels Blanc 2016. 

Aquí us deixem el text:

"De color groc palla intens i brillant. Aroma complexa i atractiva on destaquen notes de fruites madures i tocs de flors blanques, fonoll i cítrics. Destaca el seu pas per fusta de bona qualitat que no destorba les aromes pròpies del vi ni del paisatge bucòlic de la finca situada als peus del Santuari de la Mare de Déu dels Àngels. En boca és cremós, voluminós i persistent. Acidesa molt ben integrada, que el fa un excel·lent vi blanc de guarda. Està elaborat amb les varietats Picapoll i Chardonnay, que es complementen perfectament per resultar un vi singular i atractiu. Els raïms es veremen a la matinada per evitar la calor de les hores de sol. En el celler d'elaboració, situat a la mateixa finca, es trien els penjolls un per un, es desrrapen i s'aprofita només el most flor amb una curta maceració pel·licular per conservar aromes. La fermentació s'acaba en botes de roure francés torrat suau de 500 i 600 litres i reposa uns mesos segons el criteri dels elaboradors. És un autèntic vi d'autor, per la seva elaboració artesanal sota la vigilància dels propietaris del celler, Maria Polanco i Guy Jones. La seva consigna és "del terroir al cel". Les vinyes i el celler estan certificats com a eco-biodinàmics pel CCPAE. Vi molt adequat per harmonitzar amb plats de peix al forn, suquets i sarsueles de peix de roca. 
El celler elaborador: Sota els Àngels està situat al Baix Empordà, Entre Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, a pocs kilòmetres de La Bisbal, en una zona paradisíaca. Fou fundat pels seus propietaris, que el gestionen personalment, l'any 2002. Hi han trobat el lloc que buscaven per dedicar la seva vida al treball d'una manera natural i ser feliços."

 

Text d'Agustí Ensesa Bonet per la columna d'opinió "El Vi"

Diari de Girona a data 4 d'Agost del 2019

 

*Podeu veure l'original a l'arxiu adjunt